Blackberry castiga un proces important impotriva Typo si primeste daune de 860.000 de dolari

19

Acum o decada, Blackberry era liderul incontestabil al segmentului smartphone si majoritatea celor care aveau o pozitie sociala buna detineau un astfel de telefon. Unul dintre elementele care facea Blackberry deosebit era tastatura. Desi mica, utilizatorilor le placea sa scrie pe ea.

 

In speranta de a atrage o parte dintre audienta care a fost fana a acelei tastaturi, o companie numita Typo a dezvoltat o carcasa pentru iPhone care facea smartphone-ul Apple sa semene cu un Blackberry. Acest lucru a declansat un scandal online, iar Blackberry a dat in judecata Typo in ianuarie anul trecut. Recent, curtea a decis sa dea castig de cauza celor de la Blackberry si ii acorde daune de 860.000 de dolari. Unul dintre oficialii Typo a declarat cu aceasta ocazie ca firma “este dezamagita, dar va continua sa vanda produse fara de care utilizatorii ocupati nu pot trai”.

 

Deocamdata nu este clar ce impact va avea aceasta decizie asupra Typo, dar carcasele Typo1, au fost retrase. Este de notat, insa, ca firma nu a retras inca carcasele Typo2 care inca sunt disponibile si pot fi cumparate de doritori.

 

Πηγή: Slashgear