BlackBerry ar fi refuzat ofertele Apple si Microsoft sa se vanda pe bucati

13

BlackBerry a refuzat ofertele din partea Apple, Microsoft, Lenovo si ale altor companii mari pentru ca nu doreste ca firma sa fie vanduta pe bucati, spun surse care cunosc subiectul. Se pare ca interesul cel mai mare se exercita asupra portofoliului de patente ale companiei.

 

Atat Microsoft cat si Apple au dorit sa cumpere pantentele wireless detinute de BlackBerry, dar consiliul director al BlackBerry a considerat ca aceasta miscare nu este in interesul actionarilor. Actionarii companiei nu includ doar proprietarii de actiuni din interior, ci si clienti, distribuitori si angajati simpli. Si companii mari ca Cisco si Google ar fi fost interesate sa achizitioneze diferite parti din BlackBerry, inclusiv divizia hardware si divizia de expertiza a software-urilor.

 

“O parte dintre aceste divizii sunt atat de legate intre ele incat si-ar putea pierde valoarea in eventualitatea unei vanzari pe bucati a companiei”, a declarat una dintre sursele din interiorul BlackBerry. Se pare ca aceasta fragmentare ar crea neintelegeri in ceea ce priveste acordurile pe care compania le-a incheiat cu diverse parti ca furnizorii.

 

In locul acestei optiuni de vanzare pe bucati, BlackBerry a optat pentru un acord de investitie in valoare de 1 miliard de dolari din partea Fairfax Financial Holdings, Canso Investment Counsel, Mackenzie Financial, Markel Corp, Qatar Holding si Brookfield Asset Management. In cadrul acestui proces, directorul Thorsen Heins a fost concediat si s-a evitat orice fel de amestec al guvernului.

 

Desigur, exista un risc real ca investitia de 1 miliard de dolari sa nu fie suficienta pentru a salva BlackBerry de la colapsul financiar. Daca acest lucru se va intampla, probabil ca vanzarea pe bucati va deveni o alternativa (poate singura) demna de luat in calcul pe viitor.

 

Πηγή: Slashgear