BlackBerry 10 va avea disponibile 90 la suta dintre aplicatiile populare de pe iOS si Android

25

Succesul lansarii unui nou sistem de operare este strans legat de numarul de aplicatii disponibile pentru acesta. De acest fapt este constient si RIM care planuieste sa lanseze BlackBerry 10 la finalul acestei luni si vrea sa puna la dispozitia utilizatorilor si aplicatiile populare cu care deja s-au obisnuit. RIM planuieste sa lanseze BlackBerry 10 cu aproximativ  90 la suta dintre aplicatiile populare de pe iOS si Android.

RIM  a primit ajutor din partea dezvoltatorilor de aplicatii pentu mobile, poate si din cauza recompensarii acestora cu 100 de dolari pentru fiecare joc sau aplicatie aprobata. Bineinteles, promisiunea unei recompense banesti i-a facut pe dezvoltatori sa se inghesuie in a prezenta aplicatii compatibile. In cadrul celor 2 evenimente Port-a-Thon organizate cu acest scop, in doar 37,5 ore, aproximativ 15.000 de aplicatii erau trimise catre aprobare.

RIM nu a oferit doar bani, ci si premii – un PlayBook sau BlackBerry 10 Dev Alpha – pentru cei care intrau in joc cu 5 sau mai multe aplicatii aprobate.

Sursa: The Verge