Black Friday 2012 – cati romani fac cumparaturi in Vinerea Neagra

12

Aproximativ 4,1 milioane de romani au primit informatii despre Campania de reduceri Black Friday, asteptand nerabdatori ofertele retailerilor din acest an. Dintre acestia, 2,43 de milioane (59,3%) s-au pregatit pentru a face cumparaturi in data de 23 noiembrie, potrivit unui studiu realizat de compania Daedalus Millward Brown.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.000 de respondenti, acestia fiind atat din mediul urban, cat si din rural, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. Aproximativ 27% dintre consumatori sunt familiarizati cu acest mare eveniment de achizitii si asteapta sa vada ofertele. Anul trecut, in SUA, 226 de milioane de persoane (72% din totalul consumatorilor) au luat cu asalt magazinele cu reduceri de Black Friday.

Eroarea de esantionare a studiului este de +/-2.2%.

Dintre toti cei care si-au manifestat intentia de a cumpara de Black Fraiday, 28,9% au spus ca vor sa cumpere ceva de la eMAG. Ne asteptam ca, inca din primele ore, sa avem un trafic de circa 700.000 de vizitatori pe site, iar pe intreaga zi sa primim pana la 2 milioane de vizite”, a declarat Radu Apostolescu, vicepresedinte si director de dezvoltare eMAG, intr-un comunicat.

Pentru a evita aglomeratia si pentru a economisi timp in goana dupa reduceri, cel mai simplu este sa comanzi online, asta daca ai cont pe site-ul respectiv.

Ideea de Black Friday a fost preluata de la americani si ofera reduceri semnificative in ziua de vineri, 23 noiembrie 2012, adica peste fix trei zile. Tot ei, americanii, considera aceasta zi inceputul sezonului de cumparaturi pentru sarbatorile de iarna.

 Printre companiile care vor pune la dispozitia clientilor oferte greu de refuzat in Campania cu cele mai mari reduceri, s-au alaturat si Orange, eMAG si Altex.