BitTorrent Sync permite acum crearea de foldere criptate

30

BitTorrent a lansat o noua versiune a aplicatiei Sync. Cea mai importanta schimbare adusa de noua varianta este posibilitatea de creare de flodere criptate. Orice date tinute in aceste foldere vor fi criptate la randul lor, indiferent ca e vorba despre stocare cloud sau stocare pe un dispozitiv NAS. Criptarea se mentine si atunci cand fisierele sunt transferate.

 

Utilizatorii care creeaza aceste gen de foldere primesc trei tipuri de „chei”. Key-ul Read-Write permite utilizatorilor de tip peer sa acceseze si sa modifice continutul, in timp ce key-ul Encrypted permite utilizatorilor doar sa primeasca fisierele, dar nu sa le si decripteze. Spre exemplu, in cazul unui director sau coordonator de proiect, el poate folosi Read-Write pentru a permite altora sa acceseze continutul si sa-l modifice, atunci cand se lucreaza colaborativ. In cazul in care directorul sau coordonatorul vrea sa prezinte materialele altora, din afara companiei, poate folosi un key Encrypted astfel incat acestia sa poata vedea continutul fara sa intervina asupra lui.

 

Pe langa cele mentionate deja, noua versiune BitTorrent Sync poate rula ca serviciu Windows, dar poate si muta datele pe si de pe cardurile de memorie ale dispozitivelor care ruleaza sistemul de operare Android 5 sau mai nou. Pentru utilizatorii Linux, update-ul va permite descarcarea fisierelor lipsa, fara sa mai fie nevoie de inlocuirea folderelor in intregime.

 

Πηγή: Engadget