BitTorrent face mesajele offline Bleep mai sigure

22

Cea mai importanta facilitate pe care aplicatia Bleep de la BitTorrent o ofera utilizatorilor este securitatea datelor. Aplicatia devine acum si mai sigura, intrucat compania a decis sa imbunatateasca protectia pentru mesajele offline asincronizate.

 

Acest sistem, care a fost introdus in aplicatie inca din decembrie 2014, permite destinatarului sa primeasca mesaje offline, chiar daca cel care le trimite nu este inca conectat la internet. Pana cand a aparut acest sistem, ambii parteneri de conversatie trebuiau sa fie conectati la internet pentru a se putea face schimbul de mesaje. Totusi, ramane insa pericolul ca mesajele offline sa poata fi citite pentru ca daca un posibil atacator reuseste sa obtina “codul offline” al utilizatorului, va putea debloca toate mesajele primite de acesta, chiar si cele din trecut. Problema nu apare si in cazul mesajelor primite in regim online intrucat BitTorrent foloseste un protocol de criptare pentru a le proteja.

 

Astfel, pentru a rezolva aceasta bresa de securitate, cei de la BitTorrent au introdus in Bleep un sistem de generare de “coduri offline” cu durata limitata, in cazul conversatiilor. Acest cod se genereaza automat, dupa ce codul vechi a fost folosit. In acest fel, compania promite ca nimeni care nu are codul de acces nu va putea accesa mesajele offline pe care si le trimit utilizatorii.

 

Cu siguranta schimbarile aduc un punct in plus la nivelul securitatii. Cei care doresc sa testeze aplicatia Bleep o pot descarca din iTunes, Google Play si din magazinele dedicate Mac si Windows.

 

Πηγή: Engadget