BitTorrent anunta un nou serviciu de de stocare si sharing de tip cloud numit Sync

18

Serviciile de stocare de tip cloud au devenit din ce in ce mai populare in prezent, iar BitTorrent nu face exceptie. Compania a anuntat un nou serviciu de stocare de date numit Sync si, desi exista multe servicii similare pe piata, Sync ofera cateva diferente fundamentale. Folosind Sync, utilizatorii folosesc de fapt serverele BitTorrent pentru a transfera fisierele de la un dispozitiv la altul.

Acest lucru aduce o serie de beneficii cum ar fi faptul ca utilizatorii nu sunt supusi niciunei restrictii de dimensiune, ca in cazul celorlalte servicii similare Sync. Una dintre problemele principale ale serviciilor ca Dropbox si Skydrive este ca utilizatorii au o limita in ceea ce priveste cantitatea de date pe care sa o stocheze. Spre exemplu, Dropbox are o limita de 2 GB spatiu gratuit, capacitate care se expuizeaza repede daca utilizatorul doreste sa stocheze mai multe fisiere video. Atunci cand ating limita de 2 GB, utilizatorii trebuie sa plateasca pentru a primi spatiu suplimentar.

Insa acest lucru nu ar trebui sa surprinda, tinand cont ca aceste companii exista pentru a face profit. Pe de alta parte, serviciul Sync de la BitTorrent este gratuit. Totusi, Sync nu este inca disponibil (decat daca utilizatorii sunt dispusi sa il testeze in modul pre-alpha). Deocamdata, compania testeaza serviciul, dar, in cateva luni, acesta ar trebui sa devina disponibil tuturor utilizatorilor BitTorrent.

 

 

Sursa: SlashGear