Bitdefender, in fruntea industriei de securitate la testele independente internationale

20

Bitdefender, liderul pietei romanesti de solutii antivirus, a obtinut cel mai mare punctaj in cele mai recente sesiuni de evaluare derulate de organizatiile internationale de testare AV-Test si AV-Comparatives.

Astfel, institutul german independent de testare AV-TEST a clasat Bitdefender Internet Security 2013 pe prima pozitie in topul celor mai performante soft-uri de  securitate pentru PC, in runda desfasurata in perioada mai-iunie, cu 17,5 puncte obtinute din maximum de 18 posibile.

Urmatorul clasat a cumulat 16,5 puncte, iar in sesiunea de testare au fost incluse 26 de solutii antivirus.

De asemenea, la scurt timp dupa lansarea noului Bitdefender, la inceputul lunii iulie, produsele Bitdefender Antivirus Plus si Bitdefender Total Security au primit distinctia Editor’s Choice acordata de prestigioasa publicatie americana de profil PCMag.

De asemenea, potrivit testului realizat de institutul austriac de evaluare AV-Comparatives in perioada martie-iunie, Bitdefender Internet Security 2013 a obtinut o rata de protectie de 99,9%, cel mai bun punctaj din aceasta runda. In cele patru luni de evaluare au fost testate 19 produse, in conditii asemanatoare celor din realitate si s-au folosit 1972 de cazuri de testare.

’’Cele mai recente rapoarte de securitate arata ca amenintarile informatice cresc in complexitate, devin din ce in c mai ingenioase si se schimba constant in incercarea de a escroca cat mai multi utilizatori de dispozitive electronice. In acest context, o solutie de securitate informatica performanta este esentiala pentru siguranta conturilor bancare sau a datelor personale ale utilizatorilor. Iar rezultatele publicate in ultima saptamana de AV-TEST si AV-Comparatives reconfirma performantele Bitdefender si recunosc efortul constant al unei echipe cu experienta extinsa in industria de securitate globala’’, a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Bitdefender s-a clasat constant pe primul loc in evaluarile independente realizate la nivel international in ultimii trei ani, iar la inceputul acestui an a primit distinctia Produsul Anului acordata de AV-Comparatives.