Bitdefender cofinanteaza proiectul “Stimularea Exportului High-Tech”

19

Bitdefender, lider pe piata romaneasca de solutii de securitate informatica a anuntat astazi obtinerea unei cofinantari in cadrul competitiei de proiecte de cercetare-dezvoltare “Stimularea Exportului High-Tech”, gestionata de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

In cadrul proiectului, ce face parte din programul INOVARE, Bitdefender a obtinut o cofinantare publica de 3,2 milioane de lei, pentru dezvoltarea tehnologiei B-have. Aceasta va fi implementata in solutiile de securitate pentru dispozitivele mobile si va permite, printre altele, detectarea si analizarea mai rapida a software-ului periculos integrat in aplicatii, precum si detectia virusilor care in stadiu initial utilizeaza comportamente legitime. Proiectul se desfasoara pe o perioada de doi ani, iar valoarea totala a acestuia este de 7,2 milioane de lei.

“Solutiile de securitate care vor integra noua tehnologie vor fi comercializate cu preponderenta pe piete externe cu o dinamica pozitiva, participand astfel activ la consolidarea exportului romanesc de tehnologie cu valoare adaugata mare, atat la nivel european cat si la nivel global”, a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender si Project Manager B-have.