Bitdefender a identificat o noua vulnerabilitate Chrome prin care se fura Like-uri Facebook

17

Facebook-ul reprezinta o sursa de trafic marginita doar de imaginatia utilizatorilor, iar unii escroci par sa isi canalizeze intreaga creativitate in strangerea de Like-uri pe pagini goale pe care le vand publicatiilor crescute peste noapte. Asemenea practici au fost identificate si in Romania, iar Facebook a inchis cateva conturi, chiar daca pentru putin timp, ale unor publicatii cunoscute.

Cea mai noua escrocherie identificata de Bitdefender a fost catalogata ca fiind complexa si se foloseste de o extensie infectata a browser-ului Chrome. Prin intermediul acestei extensii, hacker-ii pot obtine zeci de mii de Like-uri pe pagini Facebook fara continut, in doar cateva zile. Toate acestea se petrec fara ca utilizatorul sa observe ceva suspicios.

Un exemplu pus la dispozitie de Bitdefender este un website inregistrat ieri in Turcia care le cere sa instalege o versiune de “Flash Player” pentru a putea vizualiza un clip video.

Victimele care viziteaza aceasta pagina folosind Google Chrome sunt directionate apoi catre pagina din Chrome Web Store de unde li se solicita sa descarce extensia Business Flash Player!. Respectiva extensie de browser poate accesa cookie-urile din Facebook si poate da Like paginilor in numele utilizatorului.

Rezultatul:

exemplu