Bill Gates: Utilizatorii sunt frustrati de iPad si vor tastatura si Office

35

Bill Gates, co-fondator al Microsoft si presedinte al gigantului software, a deplans starea actuala a tabletelor in cel mai recent interviu, acordat CNBC.

El spune ca majoritatea utilizatorilor sunt frustrati de lipsa tastaturii fizice si de lipsa unei suite Office comparabila cu versiunile de PC.

“Prin Windows 8, Microsoft incearca sa isi adjudece cota de piata intr-o categorie dominata de dispozitive precum iPad. Dar o gramada de utilizatori sunt frustrati. Nu pot tasta. Nu pot crea documente. Asa ca noi le furnizam ceva cu beneficiile a ceea ce a facut asa mare aceasta categorie, dar fara sa renunte la ceea ce astepti de la un PC”, a spus Gates.

Referindu-se la propria linie de tablete a Microsoft, el a adaugat ca “daca ai un dispozitiv Surface sau Surface Pro, ai portabilitatea unei tablete, dar cu bogatia PC-ului in termeni de tastatura si Microsoft Office”.

Realitatea contrazice, insa, afirmatiile lui Gates. Apple a vandut 19,5 milioane de tablete in ultimele trei luni, pe cand Microsoft doar 900.000.

Mai mult, exista deja foarte multe accesorii pentru aceasta, inclusiv tastaturi. Unde are dreptate Bill Gates este disponibilitatea Office. Pe de alta parte exista deja multe programe similare. Sursa

Πηγή: Intomobile