Bill Gates: Strategia Windows Phone a fost o greseala

17

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, nu mai conduce de ani buni compania, insa asta nu inseamna ca este multumit de strategia acesteia, mai ales pe segmentul mobil.

Intr-un interviu acordat canalului de televiziune CBS, Gates a spus ca nu este multumit de prestatia Microsoft pe segmentul mobil, numind strategia companiei “o greseala”.

In acest moment Microsoft se lupta cu BlackBerry pentru pozitia a treia pe piata sistemelor de operare mobile, avand o cota de piata de 2,9%, potrivit firmei de cercetare comScore. Asta in timp ce Android si iOS controleaza circa 91% din piata.

Steve Ballmer, actualul director executiv al Microsoft, declara in 2011 ca se asteapta ca Windows Phone sa devina a treia cea mai populara platforma mobila. “El si cu mine suntem cele mai autocritice persoane pe care mi le pot imagina. Sunt cateva lucruri extraordinare facute sub conducerea lui Steve anul trecut. Windows 8 este cheia catre viitor… computerul Surface… Bing, oamenii au vazut ca este un motor de cautare mai bun… Xbox… Dar este de ajuns? Nu. Eu si cu el nu suntem multumiti, in ceea ce priveste lucrurile monumentale, ca am facut to ce era posibil”, a spus Gates.