BEREC va prezenta Ghidul de implementare a Neutralității Internetului

41

Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC/BEREC) va organiza marți, 30 august 2016, un eveniment de prezentare a Ghidului BEREC pentru punerea în aplicare a obligațiilor care rezultă din Regulamentul 2.120/2015 al Parlamentului European și al Consiliului privind Neutralitatea Internetului.

 

Ghidul a parcurs o perioadă de consultare publică în cadrul căreia s-au primit aproape 500.000 de observații și urmează să fie adoptat în cadrul unei ședințe plenare extraordinare a BEREC.

 

Evenimentul public de prezentare a Ghidului

BEREC îi invită pe toți cei interesați să participe la evenimentul ce va avea loc în data de 30 august 2016, la Bruxelles, clădirea Charlemagne, sala SICCO MANSHOLT, din str. Rue de la Loi nr. 170, începând cu ora 15:30 (ora României). Cei interesați să participe trebuie să se înregistreze la eveniment prin completarea formularului online disponibil aici. Termenul de înregistrare este 25 august 2016.

 

Evenimentul va fi susținut de Președintele BEREC în 2016 – Wilhelm Eschweiler, Vicepreședintele BEREC în 2016 – Henk Don şi copreședinții grupului de lucru pentru neutralitatea internetului, care vor răspunde la întrebările celor interesați. Întrebările pot fi adresate pe Twitter (#BERECpublic) sau la adresa de email press@berec.europa.eu.

 

De asemenea, evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul BEREC (www.berec.europa.eu).

 

Ghidul privind aplicarea regulilor neutralității internetului

Ghidul, consultat public în perioada 6 iunie – 18 iulie 2016, va fi adoptat în cadrul ședinței plenare extraordinare a BEREC și publicat în data de 30 august 2016. Ghidul va sprijini autoritățile de reglementare din statele membre ale Uniunii Europene în aplicarea regulilor privind neutralitatea internetului.