BenQ lansează primul proiector Laser BlueCore din lume cu 1-Chip DLP și 8000 lumeni

36

BenQ prezintă două noi proiectoare laser din gama profesională BlueCore, model LU9715 şi LU9235, dotate cu o luminozitate de 8.000, respectiv 6.000 ANSI lumeni.

 

Noile modele din segmentul videoproiectoarelor profesionale aduc îmbunătăţiri majore, precum imagine de o calitate îmbunătățită prin cele două discuri de culori, suport pentru instalare in mod portret, lansdcape și rotire de 360°, utilizare intensivă 24 ore din 24, 7 zile din 7, dar şi compatibilitate cu o gamă completă de lentile interschimbabile ce permit proiecții de la distanțe cuprinse intre 1 și 57m.

 

LU9715 şi LU9235 sunt două videoproiectoare ce exemplifică perfect supremaţia BenQ în tehnologia de afișare,” a declarat Conway Lee, Preşedintele BenQ Corporation. “Suntem mândri de noile videoproiectoarelor laser BlueCore. Acestea vin dotate cu cel mai avansat sistem de proiecţie din lume şi au capacitatea de a oferi noi modalităţi de comunicare vizuală.”

 

 

Performanţe superioare şi durată mare de funcţionare

Pentru a valorifica lumina produsă de un laser BlueCore, inginerii BenQ au implementat pe noile modele discuri de culori duble capabile să ofere culori RGBY intense, perfect echilibrate. Mai mult, datorită tehnologiei DLP cele două proiectoare pot oferi culori ce nu se vor degrada în timp.

 

Ambele modele sunt dotate cu o sursă de lumină garantată să funcţioneze în parametrii normali pentru o perioadă de 20.000 ore, la luminozitate maximă, în timp ce sistemul de răcire avansat asigură o funcţionare silenţioasă şi eficientă. În modul BlueCore Laser Eco Mode, cu o luminozitate de 80%, durata de viață a lămpii ajunge la 40.000 ore. Pentru o durabilitate extinsă, sistemul optic şi sursa laser sunt închise ermetic, fiind astfel protejate împotriva depunerilor de praf.

 

Tehnologia laser BlueCore (laser 100%) permite un control absolut asupra luminii, oferind un contrast de 100.000:1 şi o reglare automată a luminozității pentru imaginile întunecate, astfel încât să fie afişat fiecare detaliu, oricât de subtil.

 

Flexibilitate la instalare

Proiectoarele laser BlueCore LU9715 și LU9235 pot funcţiona fără întreruperi pe o perioadă îndelungată (24/7), fiind perfecte pentru proiecţii profesionale în muzee, spectacole, expoziţii publice sau chiar în centrele de comandă, unde sunt necesare afișări de mari dimensiuni, inclusiv pe ecrane curbate (concave sau convexe).

 

Datorită opţiunilor dinamice de instalare, precum rotaţia la 360° şi aplicaţiile de tip portret, LU9715 şi LU9235 pot face proiecții pe tavan, perete, podele sau elemente de semnalizare înclinate, oferind o imagine clară din orice unghi.

 

Pentru uşurinţă în utilizare, cele două videoproiectoare sunt dotate cu lentile motorizate, focus, lens shift, corecție geometrică avansată şi o serie de lentile opţionale ce oferă diversitate la instalare.

 

Versatilitate

LU9715 şi LU923 sunt compatibile cu standardul HDBaseT, ceea ce le permite să primească semnale WUXGA/Full HD necomprimate de la distanţe mari (maxim 100 de metri), folosindu-se doar un cablu de reţea CAT5. Pentru aplicatiile de tip professional, LU9715 dispune si de un port IN/OUT 3G-SDI larg utilizat în industria video broadcasting, pentru semnalele necomprimate.

 

Mai mult, datorită software-ul BenQ MDA (Multiple Display Administratation), administratorul poate controla de la distanță proiecțiile multiple, având acces la funcţii precum cea de deschidere/închidere, programare pornire/oprire, task management, etc.

 

Noile proiectoare Laser LU9715 și LU9235 sunt disponibile pentru livrări în România începând cu luna iulie 2016.