Beep, documentarul sunetului din jocurile video [video]

17

Experienta vizuala in jocurile video se bazeaza si evolueaza odata cu grafica. O modalitate de a ilustra schimbarea generatiilor este prin insasi istoria graficii in jocurile video. La fel se poate face si prin sunet, elementul la care nu esti atat de atent pe tot parcursul jocului, dar care ti se intipareste in creier, putand sa-l recunosti apoi si sa-ti aduci aminte carui joc apartine.

 

Ca un omagiu adus sunetului, Beep va fi un documentar care va urmari evolutia sunetului inca de la jocurile arcade din secolul XIX, inceput de secol XX, pana la compozitiile actuale. Pentru a surprinde istoria, documentarul Beep nu va include doar interviuri cu experti sau creatori de sunet, dar si imagini ale profesionistilor, ale vocilor care au inregistrat si au mixat aceste sunete, precum si elemente din comunitatea muzicienilor, impreuna cu elemente de psihologia sunetului in jocurile video.

 

Ca orice film documentar, productia costa bani, asa ca echipa a urcat proiectul pe Kickstarter, incercand sa adune 40.000 de dolari pentru a realiza Beep.

 

Πηγή: engadget