Bangladesh blocheaza aplicatiile mobile de mesagerie pentru a impiedica protestele

31

Exista tari care sunt tentate sa blocheze aplicatiile de mesagerie atunci cand au loc proteste sau revolte, in ideea in care ar putea impiedica organizarea maselor. Una dintre acele tari este si Bangladesh.

 

Oficialii din Bangladesh au blocat accesul catre doua servicii de mesagerie mobila populare in acea zona – Tango si Viber – din cauza protestelor anti-guvernamentale care au loc si care s-au soldat si cu incidente violente. Se pare ca protestatarii foloseau chat-urile pentru a-si sincroniza activitatile. Deocamdata, autoritatile din Bangladesh sustin ca blocarea aplicatiilor va tine “pentru moment”. Acest lucru inseamna ca este posibil ca interdictia sa se extinda, daca protestele nu inceteaza.

 

Daca o asemenea masura de interzicere a serviciilor de mesagerie mobila este eficienta este discutabil. Cu siguranta ca cei care se opun guvernului ar putea gasi si modalitati alternative de comunicare cum este aplicatia Whatsapp. In plus, este de notat ca, de obicei, interdictia mijloacelor de comunicare are mai degraba efectul de a inflama situatia, nu de a calma oponentii regimului. De asemenea, faptul ca guvernul a decis blocarea Tango si Viber ar putea actiona drept o confirmare a actiunilor pentru protestatari, a faptului ca ei lupta cu adevarat impotriva injustitiei.

 

Πηγή: Engadget