Bancile combat frauda cu un sistem imbunatatit de verificare pentru Apple Pay

25

Rapoarte aparute recent sugereaza ca hotii folosesc date bancare pe care le-au furat prin intermediul sistemului de plata mobil Apple Pay. Pentru a combate fraudele, bancile au reactionat deja si au impus masuri de securitate.

 

Wall Street Journal noteaza ca bancile solicita clientilor sa parcurga pasi suplimentari pentru a verifica datele de card introduse in Apple Pay si pentru a dovedi ca informatiile chiar le apartin. Printre uneltele folosite se numara coduri de autorizare care pot fi folosite o singura data, un apel la serviciul clienti si o intrebare de securitate, totul pentru a dovedi identitatea persoanei care vrea sa plateasca cu Apple Pay.

 

Mai mult, unele banci vor cere clientilor sa autorizeze Apple Pay prin logarea in contul online de banking. Pana acum, cei care voiau sa fure date din serviciul de plati mobile profitau de controalele relaxate ale bancilor la acest nivel. Chiar si cu aceste noi masuri de securitate impuse de banci, utilizatorilor li se recomanda sa fie atenti si sa monitorizeze tranzactiile pentru a fi siguri ca datele nu le-au fost folosite fara voia lor.

 

Πηγή: Engadget