Autorităţile sud-coreene vor să ancheteze Apple din cauza unor probleme cu bateriile de pe modelele iPhone 6s

158

Nu ştim dacă prin acestă anchetă autorităţile sud-coreene vor să mai spele din ruşinea păţită de Samsung în acestă toamnă, companie fanion a economiei naţionale, care produce circa 20% din PIB-ul ţării. Este o contribuţie uriaşă, pentru o economie de 1,37 trilioane de dolari (2015), fiind a 11-a putere econimică a lumii. Spre comparaţie România, este abia a 45-a economie a lumii şi la un PIB de doar 178 miliarde de dolari, în acelaşi an.

 

Ancheta care are ca principal scop investigarea motivelor pentru care Apple a oferit înlocuirea gratuită pentru un anumit număr de clienţi a bateriilor de pe modelele iPhone 6s este justificată de autorităţile sud-coreene prin aşa zisa dorinţă de a evita probleme similare cu cele de pe telefoanele Galaxy Note 7, din această toamnă.

 

Mai mulţi utilizatori de iPhone 6s, s-ar fi plâns că telefoanele lor s-ar fi descărcat instantaneu de la 30% la 0% şi prin urmare telefoanele se închideau. Băgate în priză la încărcat, acestea se încărcau direct la 30%. Apple s-a oferit să înlocuiască gratuit bateriile pentru clienţii care avea baterii dintr-un anumit lot de telefoane, aparţinând unui interval specific care a putut fi identificat după numărul de serial. Cu alte cuvinte Apple ştia care sunt bateriilor cu probleme şi s-a oferit să le rezolve. Ţinând cont că iPhone 6s nu a trecut prin aceleaşi probleme ca şi Note 7, această acţiune pare mai degrabă una care să deturneze atenţia către rivalii Samsung.

 

Πηγή: Korea Herald