Au aparut noi componente Project Ara

25

In ultimele luni, s-au inregistrat avansuri semnificative in tehnologia care va permite crearea de smartphone-uri modulare. In octombrie a aparut chiar un prototip Project Ara care rula sistemul de operare Android. Urmatorul eveniment marca Project Ara pentru dezvoltatori va avea loc la mijlocul lunii ianuarie si este de asteptat sa existe un anunt cu privire la prototipul de placa de baza Ara Spiral 2.

 

Aceasta placa de baza va reprezenta scheletul pe care vor fi dezvoltate urmatoarele modele Project Ara, iar Google ATAP a oferit recent o imagine a prototipului. Ideea pe care a fost creat Spiral 2 este ca modulele detasabile se vor putea conecta la toate circuitele de contact prezente in imagine. Generatia precedenta de placa de baza presupunea ca si modulele sa aiba integrate mai multe circuite, asa ca Spiral 2 rezolva foarte mult din acest aspect si mai elibereaza din spatiu. Dezvoltatorii vor putea astfel sa profite de spatiul aditional pentru a adauga, poate, functii noi modulelor pe care le creeaza, iar asta nu poate sa insemne decat o experienta mai bogata pentru utilizatorii Ara.

 

Evenimentul care va avea loc la mijlocul lunii ianuarie isi propune de asemea sa introduca Ara Module Developers Kit 0.20. Este de asteptat ca module Project Ara sa fie puse in vanzare la sfarsitul lui 2015. Deocamdata nu este clar cat de departe vor merge optiunile de personalizare, dar odata cu lansarea, cu siguranta va fi lamurit si acest aspect.

 

Πηγή: PocketNow