Atenţie! Un mesaj text periculos poate bloca aplicaţia Messages de iPhone şi iPad

- Adrian Ungureanu
649

Chiar dacă este în continuare platfoma mai sigură în comparaţie cu Android, asta nu înseamnă că iOS este lipsit de pericole. O ultimă ameninţare vine sub forma unui mesaj text. Acesta, odată deschis în aplicaţia Messages de pe dispozitivele cu iOS 9 şi toate vevrsiunile până la 10.2.1 inclusiv, poate determina blocarea aplicaţiei.

Acum câteva săptămâni mai mulţi utilizatori sau văzut blocaţi din cauza unui clip video de pe platforma VK.com, care cauza intrarea într-o buclă de repetare infinită.

În cazul noi ameninţări, textul este atât de mare încât aplicaţia Messages nu poate să îl descifreze. Odată activată opţiunea de citire a mesajului aplicaţia Messages se va bloca încercând să deschidă acest mesaj.

Utilizatori pot intra în secţiunea de multitasking şi să forţeze oprirea aplicaţiei Messages, dar odată revenit în aplicaţie utilizatorii se trezesc cu un ecran alb şi după un timp de aşteptare, în funcţie de caz, îi trimite la pagina de pornire.

Problema e că acest “virus” îi blochează pe utilizatori să mai trimită sau să mai primească mesaje. Ceea ce poate reprezenta o problemă pentru mulţi utilizatori de iPhone sau iPad, pentru că este principala aplicaţie pentru foarte mulţi dintre ei.

Apple va pregăti o soluţie pentru această problemă, dar este recomandat utilizatorilor de dispozitive iOS să fie atenţi la mesajele pe care le primesc.