Asus ZenWatch a fost anuntat inaintea evenimentului IFA 2014

33

Era un lucru stiut faptul ca Asus pregatea un ceas inteligent cu sistem de operare Android Wear numit ZenWatch pentru care a oferit cateva teasere de-a lungul ultimelor luni. Evenimentul IFA 2014 incepe oficial pe 5 septembrie, insa compania a organizat un eveniment special in care a facut oficial ZenWatch.

 

Ceasul inteligent este dotat cu un ecran AMOLED de 1.63 inci care ofera o rezolutie de 320 x 320 de pixeli, similar cu ceea ce ofera Samsung Galaxy Gear Live. Similaritatile intre cele doua ceasuri nu se opresc doar la ecran. Ca si Galaxy Gear Live, Asus ZenWatch este alimentat de un procesor Snapdragon 400 de 1.2 GHz. Memoria RAM este de 512 MB, iar capacitatea de stocare este de 4 GB. ZenWatch este alimentat de o baterie de1.4 Wh si are suport pentru conexiunea Bluetooth 4.0. In plus, smartwatch-ul celor de la Asus are certificarea IP55, ceea ce inseamna ca este rezistent la stropitul cu apa (atentie, asta nu inseamna rezistent la apa, ci doar la o cantitate mica stropita pe gadget!).

 

In ceea ce priveste design-ul Asus ZenWatch are un ecran curbat de otel inoxidabil si un cadran cu o sticla Gorilla Glass 3. Cureaua este una de piele cu un design simplu. Ceasul vine cu cateva aplicatii specializate instalate, cum este Watch Unlock (care permite deblocarea telefonului prin atingerea ecranului ceasului), Tap Tap (atingerea ecranului de doua ori pentru a determina ceasul sa execute o comanda predefinita) si altele printre care Cover to Mute, Remote Camera si Presentation Control.

 

Asus ZenWatch beneficiaza si de un senzor de monitorizare a batailor inimii, ceea ce inseamna ca ceasul inteligent poate aduna date ca ritm cardiac, dar si numar de pasi (fiindu-i incorporat si un pedometru).

 

Iata un material video care prezinta ceasul inteligent Asus ZenWatch:

 

 

Πηγή: PocketNow