ASUS VG248 a fost desemnat monitorul oficial pentru competitiile Professional Gamers League

24

Varful de gama pentru monitoarele de gaming produse de Asus, ASUS VG248, a fost ales de reprezentantii comunitatii de gaming din Romania pentru a fi folosit in toate competitiile PGL din acest an.

ASUS sprijina sportul electronic, oferind cel mai performant monitor de gaming al momentului. ASUS VG248 a fost folosit de cei mai buni jucatori din Romania in cadrul finalelor sezonului 3 Romanian eSport Championship pentru League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive si DOTA 2. Competitia organizata de Professional Gamers League s-a desfasurat in weekendul 25-26 mai in incinta Turbohalle din Bucuresti.

ASUS VG248 este conceput in mod special pentru a oferi un avantaj jucatorilor profesionisti. Imaginile din jocuri sunt afisate rapid, fara efect de ghosting, iar luminozitatea este suficient de ridicata pentru a pune in evidenta colturile intunecate in care se poate ascunde adversarul.

ASUS VG248 este primul monitor din lume care ofera o rata de refresh de 144Hz si un timp de raspuns de numai o milisecunda. Cu o luminozitate de 350 cd/m2, panoul monitorului ofera utilizatorului libertatea de a face reglajele necesare in functie de jocul rulat. Modelul VG248 are o diagonala de 24 inci si beneficiaza de un panou FullHD cu iluminare LED si o rata de contrast de 1000:1. Monitorul integreaza o pereche de boxe de 2W, oferind si o iesire audio jack de 3,5 mm. Jucatorii au libertatea de a folosi cele mai performante casti din gama ROG fara a fi incomodati de fire, sunetele redate cu fidelitate oferind indicii despre zona in care se afla adversarul.

“In afara de experienta vizuala foarte buna oferita jucatorului, monitorul ASUS VG248 creeaza un mediu de joc extrem de placut si de usor. Rata de refresh de 144Hz ofera gamer-ului posibilitatea de a-?i imbunatati timpul de raspuns in joc si, implicit, performanta in competitii. Iluminarea de tip backlight, gradul de luminozitate si unghiurile de vizualizare pe orizontala si verticala contribuie, totodata, la realizarea unui joc complet”, a declarat Silviu Stroie, CEO Computer Games, organizatorul campionatelor nationale de jocuri pe calculator.

Printre cele mai asteptate evenimente de gaming din Romania, din acest an, se numara DreamHack Bucuresti 2013, care va avea loc pe 14 si 15 septembrie, la Sala Polivalenta. Mii de oameni vor veni sa vada jucatori din toata lumea care se vor intrece in competitii de StarCraft 2, League of Legends si Counter-Strike: Global Offensive.

Monitorul ASUS VG248 este disponibil in Romania la un pret aproximativ de 1600 lei