Asus este inca interesata sa preia HTC

22

Compania taiwaneza Asustek analizeaza in continuare preluarea celeilalte vedete locale, compania HTC. Informatia a fost facuta publica de catre CFO-ul Asus, David Chang, prin intermediul publicatiei Reuters.

 

David Chang a declarat ca afirmatia ii apartine presedintelui Asus, Johnny Shih, si ca a fost facuta in cadrul unei discutii pe plan intern, in cadrul adunarii generale Asus de anul acesta. Chan a mai afirmat ca sansele ca preluarea sa se concluzioneze sunt in continuare destul de mici, Asus fiind o companie care a mizat mereu pe crestere organica, nu pe achizitii.

 

Asustek, evaluata la circa 7 miliarde de dolari, s-a clasat in anul 2014 pe locul trei in topul producatorilor de PC-uri si este o companie activa in sectoarele smartphone, tablete si dispozitive purtabile.

 

HTC este evaluata la circa 2 miliarde de dolari, pierde mebri executivi in masa si nu pare sa fi reusit sa se redreseze nici dupa schimbarea din martie a CEO-ului. Valoarea actiunilor HTC a coborat cu aproximativ 20% in primele doua zile ale saptamanii acesteia datorita pierderilor substantiale pe care ar urma sa le anunte compania pentru T2, apr-iun 2015.

 

Πηγή: reuters