Astazi Bucurestiul petrece o noua Noapte Alba a Galeriilor

36

Patruzeci de galerii si treizeci si cinci de spatii alternative isi vor deschide portile in noaptea aceasta, 24 aprilie, oferind in buna traditie NAG, un program dinamic de expozitii si evenimente dedicate artei contemporane.

 

Aflata la cea de-a noua editie, Noaptea Alba a Galeriilor, proiect initiat si organizat de Asociatia Ephemair si sustinut de Raiffeisen Bank, anima scena culturala locala, galeriile de arta, spatiile alternative si institutiile culturale alcatuind impreuna o noua harta a Bucurestiului, o retea fluida care se extinde de la o editie la alta, incluzand noi spatii si zone din oras tot mai indepartate de centru.

 

Noaptea Alba a Galeriilor – NAG#9, vineri, 24 aprilie 2015, continua, cu sprijinul Raiffeisen Bank, seria de productie lucrari si expozitii de arta contemporana, productii speciale ce reunesc in 2015 sase expozitii si o lucrare din baloane, de la pictura, fotografie, grafica, la instalatii din materiale reciclate, lucrari multimedia si digital art.

 

Anul acesta expozitiile produse de Asociatia Ephemair, cu sprijinul Muzeului National de Arta Contemporana – MNAC, Politica Unghiului Drept, artist Maxim Liulca, curator Silviu Padurariu, (MNAC Anexa, etaj 3, Calea Mosilor nr. 62-68) si Wasteland Empire, artist Vlad Olariu (MNAC Sala Dalles, Bd. Gen. Gheorghe Magheru nr. 18) vor fi deschise publicului pentru o perioada mai extinsa (24.04 -31.05.2015).

 

Totodata, continuam anul acesta un alt program marca NAG, initiat in 2014 de Asociatia Ephemair si care prezinta in vitrinele magazinelor si in alte spatii cu acces de pe bulevardele principale din zona centrala a Bucurestiului interventii artistice site-specific realizate de artisti.  In harta nocturna a programului NAG#9, publicul va putea descoperi 2 interventii de acest tip: Macrameu, de Daiana Savopol, o instalatie in spatiul curtii Muzeului National George Enescu (Calea Victoriei nr. 141) si Image has failed to upload due to an error, artisti Laura Dumitrescu, Gabriela Mateescu, Beniamin Popescu, intr-un spatiu comercial de pe Calea Victoriei nr. 114 (Magazinul Musette).

 

In plus, intr-un nou spatiu alternativ dedicat artelor contemporane ce se lanseaza odata cu NAG#9, si anume Stirbei 134, casa din spatele curtii, Ephemair sprijina, intr-un demers de un ludic maxim, productia instalatiei lui Adrian Remus Buzduga, cunoscut sub numele Buzduga, care (de)construieste un tunel Cocon, spatiu de trecere, culoar care traverseaza curtea si face introducerea in interiorul casei, unde expun artistii Irina Broboana, Claudia Todor si Raluca Ilaria Demetrescu.

 

O alta premiera este prezenta in noua aplicatie NAG#9 mobile www.noapteagaleriilor.ro a unei sectiuni speciale, Evenimente paralele NAG#9, prezentand 5 spatii dedicate industriilor creative, designului si artelor aplicate: ADELINA IVAN, DIZAINAR, OPEN MINDS, RO.LAND si SORS LAB.