Asistentul vocal Siri poate salva vieti

29

Asistentul vocal Siri nu este neaparat cea mai folosita facilitate de pe smartphone-urile iPhone. Se intampla ca aplicatia sa inteleaga gresit comenzile vocale si este de cele mai multe ori mai putin comoda decat daca utilizatorul ar debloca smartphone-ul si ar cauta singur informatia. Totusi, intr-o situatie limita, este posibil ca Apple Siri sa poata sa salveze vieti.

 

Acest lucru s-a intamplat in cazul unui incident care a avut loc in Statele Unite recent. Un tanar de 18 ani a ramas blocat sub camionul pe care il detinea atunci cand acesta s-a prabusit peste el pentru ca unul dintre cricurile care il sustinea a cedat. In timp ce se straduia sa se elibereze, baiatul a auzit ca asistentul vocal Siri s-a activat asa ca i-a cerut sa sune la 911.

 

Dispecerul a crezut, initial, ca apelul a fost plasat din greseala. Apoi, insa, a auzit strigate asa ca a trimis rapid ajutoare. Autoritatile au putut localiza apelul pe baza semnalului de la telefon si au reusit sa il salveze la timp pe tanar. Baiatul spune acum ca va folosi smartphone-uri iPhone toata viata. “Le cam datorez asta, se pare”, spune el.

 

Intamplarea de mai sus ar putea servi drept lectie care sa ne faca sa apreciem mai mult tehnologia si rolul pe care aceasta o are in vietile noastre. Povestea tanarului nu este singura de acest gen si probabil ca nici ultima, asa ca o simpla comanda vocala ne poate salva viata, uneori.

 

Πηγή: BGR