Ashley Madison ofera o recompensa de 376.000 de dolari pentru informatii care sa ajute la identificarea hackerilor

40

Hackerii de la Impact Life care au sustras date de la site-ul de dating Ashley Madison si le-au pus pe internet sunt acum urmariti in cadrul unei investigatii oficiale care a fost demarata ca urmare a atacului. Avid Live Media (ALM), compania detinatoare a site-ului Ashley Madison, ofera o recompensa de 376.000 de dolari pentru orice informatie care ar putea duce la “identificarea, arestarea si condamnarea” infractorilor cibernetici responsabili.

 

Acesta este primul pas pe care ALM il face pentru a afla ce s-a intamplat exact si cum s-a reusit o astfel de operatiune. In plus, aceasta recompensa reprezinta si o asigurare publica a faptului ca furtul de date s-a facut in mod ilegal. Autoritatile din Toronto sunt si ele implicate si se spera ca politistii vor ajuta la identificarea hackerilor. In plus, departamentul de politie din Toronto are legaturi si cu FBI si Homeland Security, entitati americane care ar putea duce investigatia mai departe daca este cazul. Orice utilizatori care au informatii despre atac au fost sfatuiti sa apeleze la un cont de Twitter special creat in acest sens.

 

Toate aceste actiuni sunt dovada faptului ca se incearca capturarea rapida a hackerilor care au atacat site-ul Ashley Madison. Se pare ca furtul si publicarea informatiilor personale ale utilizatorilor au adus si probleme grave ca doua sinucideri, desi aceste acte nu au fost legate clar de atacul cibernetic asupra site-ului. De notat mai este ca, desi hackerii ar putea fi prinsi, asta nu insemna ca datele deja publicate nu ar putea fi folosite in continuare pentru santaj sau abuzuri din partea altor utilizatori de internet care le descopera.

 

Πηγή: Engadget