Asculta sunetul condimentelor cu ajutorul degetelor si al smartphone-ului [video]

18

Ierburile si condimentele au primit note muzicale si sunete diferite de cele pe care le produci tu cand iti sunt incantate papilele gustative. O agentie de creatie si un brand de condimente au colaborat pentru a crea o opera de arta interactiva, pe care o activezi cu degetele, ascultand un mix de senzori combinati intr-un poster numit ”The Sound of Taste”.

 

Putini dintre noi au privilegiul de a experimenta sinestezia, acea asociatie spontana care te face sa zici ca auzi sunetul albastrului. Daca nu o ai, poate faci parte din cei care scriau pe fotografii ‘aud culori si vad sunete’. In orice caz, tehnologia ”The Sound of Taste” aduce majoritatii experienta sinesteziei.

 

Pentru asta, ilustratorul Billie Jean, a ales 16 condimente si ierburi, le-a dat fiecareia o culoare, o forma si un sunet specific, in functie de gusturile lui. Dupa asta, expertul in cerneala, Maria Menicou, a printat posterul folosind cerneala conductoare, sensibila la atingere. Odata conectata la un smartphone/ tableta, diferite sunetele de pian se activeaza in functie de atingerea fiecarei forme pictate.

 

the-sound-of-taste-mobile-phone

 

Cerneala conductoare detecteaza atingerea precum touchscreen-ului unui smartphone/ unei tablete, suprafata posterului este conectata la un chip central incastrat in hartie, iar informatiile sunt trimise catre dispozitivele din apropiere prin Bluetooth.

 

Experienta senzoriala digitala nu este noua prin acest proiect, ci a mai fost folosita de artistii cu diferite afectiuni care ii impiedica sa-si foloseasca simturile la capacitate maxima, astfel ca linia dintre lumea materiala si cea digitala se subtiaza din ce in ce mai tare.

 

Πηγή: engadget