Archos lanseaza tableta 80 Cesium cu Windows 8.1

46

Archos a anuntat lansarea tabletei 80 Cesium, dispozitiv care face parte din gama budget. Tableta se vinde cu 150 de dolari si este clar ca pretul scazut inseamna compromisuri pe anumite segmente.

 

Procesorul care alimenteaza tableta este un quad-core Intel Atom Z3735G de 1.33 GHz, a carui frecventa poate ajunge si la 1.83 GHz. 80 Cesium este compatibila cu sistemele de operare x64 si vine cu o placa video dual-core Intel HD Graphics, generatia a doua. Acest tip de procesor este mai puternic decat procesoarele care alimenteaza de obicei tabletele din aceasta categorie de preturi, insa exista si o parte negativa. Tableta are o memorie RAM de 1 GB, ceea ce inseamna ca functiile sistemului de operare sunt limitate in cazul in care utilizatorii vor sa foloseasca aplicatii Windows complexe. Si capacitatea de stocare este mica pentru nevoile unui utilizator de tableta – doar 16 GB. Totusi, aceasta se poate extinde pana la maxim 128 de GB prin intermediul unui card microSD.

 

Ecranul tabletei Archos 80 Cesium este unul IPS de 8 inci si ofera o rezolutie de 1.280 x 800 de pixeli. Camera foto cu care este dotat dispozitivul are 2 megapixeli, iar camera frontala 0.3 megapixeli. Tableta incorporeaza si o baterie cu o capacitate de 4.000 mAh, cantareste 360 de grame si are o grosime de 8.6 milimetri. Exista si posibilitatea conectarii cu alte dispozitive prin intermediul unui cablu HDMI, exista un port miniUSB 2.0, iar 80 Cesium are si suport Host.

 

Noua tableta a celor de la Archos va fi disponibila curand atat in Europa cat si in Statele Unite.

 

Πηγή: GSM Arena