Arata-mi profilul de Facebook ca sa iti spun daca suferi sau nu de o boala mentala

21
Toata lumea are cel putin un prieten “nebun” pe Facebook. Acesta partajeaza tot felul de stari ciudate, mult continut sau imagini stranii. Un nou studiu, realizat de cercetatorii de la  Universitatea din Missouri, arata ca se poate vedea daca un utilizator de Facebook suferea sau nu de o boala mentala analizand profilul sau. 
 
S-a ajuns la aceasta concluzie dupa ce au fost analizate paginile de profil a peste 200 de studenti ai universitatii, participanti voluntari la cercetare. Acestia au fost rugati sa scoata la imprimanta profilul de Facebook, dar sa ascunda ce informatii doresc inainte de a apasa butonul de “Print”. Analizand aceste informatii “sterse” cercetatorii au reusit sa identifice starea mentala a studentilor. 
 
Oamenii de stiinta au constatat ca unii dintre participantii la studiu sufera de agorafobie sau paranoia. 
 
Datorita unei perceptii reale sau imaginate de anonimat, internetul poate oferi o cale unica de acces la psihicul uman“, a declarat Elizabeth Martin, unul dintre autorii studiului. 
 
Desi nu se stie deocamdata daca terapeutii se pot folosi de profilul de Facebook al pacientului pentru a-i identifica mai bine problemele psihice, studiul poate oferi o imagine clinica mai complexa, mai spune Martin.