Ar fi șocul anului! Nokia 10, dotat cu cameră cu 6 senzori și cititor de amprentă integrat în display

- Adrian Ungureanu
429

Sună puțin prea SF pentru a fi adevărat, dar un asemenea zvon este greu de ignorat. Surse neoficiale din China vin cu informații uluitoare legate de un presupus nou telefon Nokia pregătit de cei de la HMD Global.

Ar fi șocul anului dacă ar fi adevărat. Zvonurile vorbesc de un telefon cu dotări de top și unele chiar peste așteptări. Ne referim aici în primul rând la camera foto principală despre care s-ar vorbi că ar avea nici mai mult, nici mai puțin de 6 senzori.

Pe piață în prezent avem doar camere duale, iar cele mai recente zvonuri ne spun că Huawei P20 ar urma să aibă cameră cu trei senzori, dar acest presupus Nokia 10 ar urma să aibă o cameră principală dotată cu 6 senzori. Lentilele vor purta semnătura Zeiss.

Așezate pe circumferința unui cerc și cu un bliț LED în centru, pare că are forma unui revolver. Ne-am întrebat la ce ar putea ajuta cel de al treilea senzor care ar urma să fie instalat pe Huawei P20, dar ce poți să faci cu 6 senzori.

Ne putem gândi în primul rând la aplicații de realitatea augmentată (AR) care sunt din ce în ce mai populare, dar Apple ne-a arătat că poți este de ajuns și un singur senzor pentru a obține o experiență AR de calitate.

Totodată se vorbește și prezența unui senzor de amprentă integrat în display, produs de cei de la Synaptics, care va debuta în curând pe telefonul Vivo X20 Plus UD.

Restul specificațiilor speculate indică un display cu margini extrasubțiri, în format 18:9, o platformă Snapdragon 845, cu procesor octa-core tactat la 2.8GHz și procesor grafic Adreno 630. Nimic despre RAM și spațiu de stocare, dar parcă nici nu mai contează.

Dar informațiile de mai sus sunt destul de greu de crezut și pot fi doar invenții. Așa că ar fi indicat să nu luăm în serios aceste speculații. Cel puțin, nu până nu vom avea și ceva confirmări.