Aproape un sfert dintre utilizatorii Android ruleaza versiunea Lollipop a sistemului de operare Google

27

Android Lollipop se bucura de ultima perioada in care va putea castiga teren vertiginos, inaintea aparitiei noului Android Marshmallow. In prezent, Lollipop ruleaza pe 23.5% din totalul dispozitivelor Android, o crestere cu 2.5% fata de cifra inregistrata luna trecuta.

 

Deocadata, Android Lollipop inca se afla in urma versiunii Jelly Bean care detine o cota de 30.2% din piata si a versiunii KitKat care detine o cota de 38.9%, dar este clar ca noile dispozitive care primes ca update catre Lollipop incep sa creasca procentul de cota de piata detinuta de acest sistem de operare. Deocamdata nu este clar daca trendul de crestere inregistrat de Lollipop va continua, daca ne gandim ca in curand va fi lansat noul Android Marshmallow. Aceasta noua versiune a sistemului de operare Google nu va avea neajunsuri cu privire la performante sau scaderea autonomiei bateriei, asa cum s-a intamplat cu versiunea Android precedenta.

 

Este posibil ca Android Marshmallow sa se extinda rapid, mai ales ca aduce o serie de optiuni noi. Ramane de vazut cum va evolua situatia dupa ce Google va incepe sa distribuie actualizarea Marshmallow catre utilizatori.

 

Πηγή: Engadget