Aproape jumatate din familiile romanesti sunt conectate la internet

18

Internetul este din ce in ce mai mult folosit de romani, numarul conexiunilor de acasa, conform celor de la Kantar, inregistrand o crestere de 32% in perioada 2006 – 2012.

In general, rata de penetrare a internetului a cunoscut in acest interval o crestere substantiala mai ales in estul Europei, aici fiind inregistrate cele mai mari rate de crestere.

In Romaniai, in 2012, 48% dintre gospodarii erau conectate la internet, dupa ce, in urma cu sase ani, rata era de 16%, dupa cum spun cei de la Kantar.

Cu toate ca procentele sunt mari in Romania, comparativ cu alte tari din zona, ne aflam dupa Slovacia, unde cresterea a fost de 48%, iar 69% dintre gospodarii sunt conectate, dupa Bulgaria, cu o crestere tot de 48%, si cu 58% dintre gospodarii conectate, si dupa Letonia, cu o crestere de 47%, 72% dintre familii avand internet acasa.

De mentionat faptul ca Romania si Bulgaria nu erau tari membre ale Uniunii Europene in 2006.

Tarile foarte dezvoltate, cum ar fi Germania, Danemarca, Suedia si Olanda au inregistrat, conform Kantar, cresteri foarte mici, dar acest ritm a fost ca urmare a ratei de penetrare ridicata inca din 2006. Internetul este folosit de acasa cel mai mult de danezi (94%), apoi de suedezi (93%) si de olandezi (92%).