Apple Watch primeste suport pentru Google Maps

41

Hartile Apple Maps au fost mult imbunatatite de-a lungul timpului, insa majoritate utilizatorilor de dispozitive iOS prefera inca Google Maps. Cei care si-au cumparat deja un smartewatch Apple Watch nu aveau drept optiune decat Apple Maps, dar acum gadget-ul a primit si compatibilitate Google Maps.

 

Actualizarea pe care a primit-o aplicatia Google Maps pentru iOS adauga si integrare cu Apple Watch, dar si alte facilitati. Atunci cand utilizatorii deschid Google Maps direct de pe Apple Watch vor putea alege dintre doua optiuni foarte simple: navigare catre munca sau navigare catre casa (destintatii deja stabilite prin intermediul contului Google). De notat ca, desi este o unealta minimalista si utila, hartile Google Maps nu pot fi afisate pe ecranul ceasului asa cum se intampla in cazul Apple Maps. Cu ajutorul presiunii de apasare, utilizatorul poate schimba modurile de navigare intre mers pe jos, cu masina sau cu transportul in comun. De asemenea, prin intermediul unor comenzi rapide, utilizatorii pot obtine indicatii de navigare catre destinatiile recente, dar pot si sa marcheze rutele pe care se deplaseaza in acel moment.

 

Restul schimbarilor notabile apar pe smartphone, nu pe smartwatch. Noua versiunea Google Maps pentru iOS are un sistem de navigare mai bun, iar utilizatorii pot naviga mai rapid intre modurile de deplasare si pot si sa obtina o estimare a timpului de a ajunge la destinatie. Aceste noutati sunt mai putin importante, insa, decat cele care ajuta utilizatorii Apple Watch. Lansarea unei noi versiuni Google Maps s-a potrivit foarte bine si pentru ca, acum, iOS 9 si WatchOS 2 au suport pentru sugestiile cu privire la transport.

 

Noua versiune a aplicatiei Google Maps poate fi descarcata gratuit din magazinul online dedicat iOS.

 

Πηγή: Engadget