Apple Watch are cel mai bun senzor de puls

56

Deși bătăile inimii sunt mai ușor de măsurat decât să spunem tensiunea arterială, totuși nu toate gadgeturile fac o treabă extraordinară. Cercetătorii americani au testat Apple Watch, Fitbit Charge HR, Mio Fuse, Basis Peak, dar și varianta Samsung cu o bandă specială peste piept. Doar ceasul Apple a măsurat bătăile inimii corect, conform cu electrocardiograma.

 

Testul a fost realizat de Cleveland Clinic , pe 50 de adulți sănătoși, care au fost monitorizați cu EKG și cu gadgetul respectiv pentru a vedea dacă coincid informațiile. Măsurătorile au fost făcute în timp ce oamenii se odihneau, se plimbau lejer, alergau și apoi făceau efort pe banda rulantă. Testele au relevat măsurători de la 49 de bătăi pe minut la 200 de bătăi pe minut, iar Samsung a câștigat testul, banda sa a măsurat corect în 99% din cazuri, doar că nu prea este tocmai un gadget, fiind ca o curea care se strânge peste piept. Așa că cercetătorii au spus că Apple Watch are cel mai bun senzor de puls.

 

Ceasul Apple a măsurat corect pulsul în 91% din cazuri, depășind de puțin modelul Mio Fuse, care a fost corect în aproape 90% din teste. Fitbit Charge are o rată de 84%, iar Basis Peak doar 83%. Nu poți spune că au greșit foarte tare, dar nici nu te poți baza pe rezultate, mai ales dacă ai o afecțiune și trebuie să urmărești exact pulsul.

 

Cercetătorii spun că pentru a avea rezultate corecte este esențial contactul dintre dispozitiv / senzor și piele, vreun vas de sânge mai proeminent. Dar brățările de fitness nu stau strâns pe mână, iar atunci când sportivii fac efort, gadgeturile pierd contactul cu pielea și măsoară greșit datele. Sau incomplet.

 

Cercetătorii spun că toate măsurătorile greșite au fost pe exercițiile de mare intensitate, unde mișcarea a dus la pierderea contactului. Deci, pentru pasionații de sport și fitness, se recomandă fie soluția Samsung, fie ceasul Apple.

Πηγή: BI