Apple vrea ca iTunes să aibă prioritate la filmele hollywoodiene

812

Se pare că Apple negociază cu câteva nume mari de la Hollywood pentru ca filmele create în studiourile din capitala mondială a cinematografiei să ajungă mai întâi în iTunes. Este o încercare îndrăzneaţă pentru Apple, dar în acelaşi timp şi foarte inspirată. În acelaşi timp ar fi şi destul de lucrativă pentru marile case de producţie americane.

 

Dacă ar ajunge la un acord ar avea de câştigat atât Apple, cât şi studiourile hollywoodiene. Apple în primul rând pentru că ar putea să atragă mai mulţi clienţi, care ar putea vedea mai repede, cele mai noi producţii având acces la iTunes. În acelaşi timp ar face şi mai mulţi bani, fiind primul loc unde vor fi disponibile cele mai noi filme.

 

De cealaltă parte, este bine cunoscută dorinţa marilor case de producţie să reducă  fenomenul pirateriei, iar iTunes ar fi un loc de unde ar scoate bani. Din iTunes nu poţi să “furi” direct, iar modalităţile de copiere a conţinutului ar fi mai complicate. Nu va fi imposibil, dar mai greu.

 

Apple ar mai câştiga o luptă în războiul cu Netflix şi Amazon Video, două platforme care au foarte mulţi abonaţi şi care fac bani frumoşi din contractele obţinute cu marile case de producţie cinematografice, atât în ceea ce priveşte filmele de lung metraj şi mai ales în segmentul serialelor.

 

 

 

Πηγή: Bloomberg