Apple va reduce producția de iPhone X la jumătate în primul trimestru

- Adrian Ungureanu
414

Scăderea vânzărilor de iPhone X pare să fie evidentă în datele celor de la Apple, care se pare că vor reduce ritmul de producție în primul trimestru la jumătate.

Potrivit Nikkei Asian Review, care citează surse din lanțul de aprovizionare cu componente al celor de la Apple, comenzile de componente au scăzut, iar previziunile arată că producția va fi redusă cu 50% față de obiectivul de producție stabilit inițial de compania americană.

Reducerea cererii de componente s-a resimțit și la Samsung, care va livra mai puțin panouri OLED în lunile următoare către rivalul său de pe piața smartphone.

Se pare că principalul motiv al scăderii vânzării este chiar prețul, iar zvonurile spun că Apple s-ar putea întoarce la LCD-uri pentru a revitaliza vânzările. Să vedem dacă potențialii cumpărători de iPhone X se vor bucura de un telefon cu ecran LCD și nu cu OLED, una din componentele cele mai importante de pe vârful de gamă de la Apple.

Există, însă și varianta ca iPhone X să fie produs în continuare cu panouri OLED, iar următoarele modele, cele care vor fi lansate în acest an să fie echipate cu display-uri LCD.