Apple va permite Chinei sa examineze codul iOS pentru a aplana suspiciunile de spionaj

13

China a petrecut o mare parte din anul 2014 aruncand acuzatii de spionaj asupra companiilor de tehnologie din America. Chinezii au sustinut ca NSA se folosea de Windows 8, serverele IBM si smartphone-urile iPhone pentru a sustrage informatii.

 

Cum suspiciunile au fost destul de insemnate, Apple a decis sa permita expertilor in securitate din China sa analizeze codul folosit de sistemul de operare iOS pentru a demonstra ca acesta este un mediu sigur. Potrivit Beijing News, oficialii chinezi s-au intalnit in decembrie cu Tim Cook, directorul Apple, si au ajuns la o intelegere prin care State Council Information Office va avea acces pentru studierea tehnologiei pe care se bazeaza iOS.

 

China este una dintre cele mai mari piete pe care Apple activeaza, iar cererea pentru smartphone-uri iPhone este atat de mare incat recent, un traficant a fost prins in timp ce incerca sa introduca ilegal in tara 94 de astfel de dispozitive pe care si le lipise de corp. Apple a negat intotdeauna ca vreunul dintre gadget-urile pe care le produce ar putea fi folosit pentru spionaj si ca firma refuza categoric sa ofere altor guverne date personale sustrase in moduri ilegale.

 

Este clar ca importanta economica a Chinei in relatia cu Apple este un avantaj, iar gigantul american incearca sa pastreze o relatie buna cu aceasta tara. Era de asteptat ca cei din China sa faca din ideea spionajului o problema serioasa, iar Apple a adoptat o strategie care sa nu creeze probleme.

 

Πηγή: Engadget