Apple trebuie sa plateasca 368 de milioane de dolari pentru incalcarea unor brevete

18

Apple este nevoita sa plateasca nici mai mult, nici mai putin de 368,2 milioane de dolari companiei VirnetX Holding, pentru incalcarea unor patente legate de tehnologia de retele virtuale private, transmite Bloomberg.

Un juriu federal din SUA a decis ca functia Face Time, ce permite utilizatorilor de  iPhone, iPad si calculatoare Mac sa efectueze apeluri video, incalca patru brevete ale VirnetX.

Astfel, dupa raspandirea acestor informatii, actiunile VirnetX au crescut cu 23%, dupa ce, in timpul tranzactiilor, au avansat cu pana la 31%.

In 2010, VirnetX a iesit triumfatoare, castigand 200 de milioane de dolari, in urma unui acord incheiat cu Microsoft pentru inchiderea unui proces legat de aceeasi tehnologie. “Victoria stabileste inca o data importanta portofoliului nostrum de patente”, a declarat directorul general al VirnetX, Kendall Larsen.

Brevetele companiei  VirnetX folosesc  un serviciu pentru crearea unor retele virtuale private, prin care un detinator de site poate interactiona cu clientii in conditii de siguranta sau un angajat poate lucra de acasa si acceseaza fisirele companiei. VirnetX a cerut sa fie despagubiti cu 708 milioane de dolari.

Un purtator de cuvant al Apple a declarat ca acestia nu doresc sa comenteze in vreun fel situatia respectiva.