Apple – SUA nu va mai fi cea mai mare piata pentru companie

10

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat ca Statele Unite nu vor mai reprezenta cea mai mare piata de desfacere pentru compania.

Cea mai mare piata pentru gigantul IT va fi China, depasind SUA. Producatorul iPhone vrea sa deschida mai multe magazine si sa lanseze noi produse in tara, transmite Bloomberg.

Cred ca va deveni prima noatra piata”, a declarat Cook intr-un interviu, fara a preciza orizontul de timp in care ar putea avea loc aceasta rasturnare.

In T3 din 2012, Apple a inregistrat vanzari de 5,7 miliarde de dolari in China, comparativ cu 14,4 miliarde de dolari in SUA.

Apple distribuie iPhone in China prin magazine proprii si operatorii China Unicom si China Telecom, locurile 2 si 3 pe piata. Compania are 11 magazine in China si Hong Kong, urmand sa deschida tot mai multe in urmatorii ani.

Pentru a doua oara, CEO al Apple a vizitat China pentru a consolida pozitia companiei din Cupertino pe cea mai importanta piata din lume, dupapotentialul de crestere. de aceasta data, Cook s-a intalnit cu seful grupului China Mobile (707 mil.clienti, cota de piata 64%), dar nu a incheiat inca un acord pentru introducerea iPhone in oferta.

Perspectivele companiei americane pe piata chineza sunt limitate de lipsa unui acord cu China Mobile si de competitia dura  cu producatorii locali de smartphone-uri, care aduc modele convingatoare la preturi reduse.

IDC estimeaza ca Apple este pe locul al saselea in China dupa vanzarile de smartphone-uri.

Sursa: Mediafax