Apple și Samsung au semnat un contract pe 2 ani pentru furnizarea de ecrane OLED de 9 miliarde de dolari

- Adrian Ungureanu
187

Dincolo de rivalitatea pe piața smartphone, Apple și Samsung rămân doi parteneri de afaceri cu relații foarte bune. Parcă partea mai avantajată din aceste afaceri este Samsung, pentru că este cea care încasează banii, dar în același timp, Apple se asigură că are cele mai bune componente pe dispozitivele sale care îi aduc încasări la care rivalii, inclusiv sud-coreenii doar visează.

Săptămâna trecută notam că au apărut vești cum că Samsung va investi aproape 9 miliarde de dolari în extinderea capacităților de producție de panouri OLED, compania sud-coreeană profitând de faptul că este cel mai mare producător de astfel de display-uri și de faptul că are foarte multe comenzi.

Acum, această investiție pare să aibă acoperire și mai mare. Samsung și Apple au semnat un contract în valoare de aproximativ 9 miliarde de dolari pentru furnizarea de panouri OLED. Cu siguranță, extinderea capacităților de producție are legătură și cu acest contract. Cel puțin, acum știm de unde vor veni banii pentru această investiție.

Contractul prevede furnizarea de până la 92 de milioane de panouri OLED de mici dimensiuni, deci, putem anticipa că Samsung va echipa cu panouri OLED și iPhone-urile care vor fi lansate în 2018.

No posts to display