Apple si Samsung pierd cota de piata in favoarea altor producatori de smartphone-uri

28

Apple si Samsung au publicat in aceaasta saptamana rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru. Rezultatele ii confirma cei doi producatori ca leaderi de piata insa raporteaza si o crestere neasteptata pentru producatorii mai mici.

Compania de research, IDC, publica un raport in care informeaza ca LG, Lenovo si ZTE, challengerii de pe urmatoarele trei locuri in topul producatorilor de smartphone-uri au inregistrat cresteri de la an la an, devenind o amenintare pentru gigantii din tehnologie: Samsung si Apple.

LG are acum o cota de piata de 4,7 procente fata de doar 3,1 procente inregistrate anul trecut. Lenovo a revenit in topul celor mai de succes producatori de smartphone-uri cu o cota de piata estimata de 4,7 procente.Un alt producator chinez care a avut vanzari record in ultimul trimestru este propulsat pe locul 5 cu o cota de piata de 4,2 la suta. Ceilalti producatori ca Nokia, BlackBerry, HTC sau Sony detin impreuna 42 la suta din piata de smartphone-uri in cel de-al doilea trimestru al anului 2013, dupa estimarile IDC.

Piata de smartphone-uri ramane la fel de competitiva ca intotdeauna, acest lucru alimentand in continuare inovatiile din industrie.

Πηγή: The Next Web