Apple si Google au ajuns la un acord si vor suspenda toate procesele din instanta

13

Lunga batalie in instanta dintre Apple si Motorola (companie detinuta in prezent de Google) pare sa fi ajuns la un sfarsit. Google si Apple au ajuns la un acord prin care au stabilit sa suspende toate actiunile pe care le au una impotriva alteia in instanta.

 

Cele doua companii au dat publicitatii o declaratie comuna si au consemnat ca “Apple si Google au hotarat sa suspende toate procesele aflate pe rol prin care se lupta una impotriva celeilalte”. In plus, s-a mai adaugat ca “Apple si Google au cazut de acord si vor lucra impreuna pentru a reforma unele zone de patente. Aceasta intelegere nu include si o licenta comuna”.

 

Apple si Motorola au ajuns in instanta pentru prima data in anul 2010, atunci cand Motorola a dat in judecata Apple pentru incalcarea unor patente 3G. Si Apple a dat Motorola in judecata in aceeasi perioada pentru patente legate de partea de software. In urma acestor actiuni, Motorola a reusit chiar sa obtina in 2011 o interzicere temporara a dispozitivelor cu sistem de operare iOS 3G in Germania.

 

In acelasi an, Google a cumparat Motorola Mobility, miscare care a fost vazuta drept incercarea Google de a obtine portofoliul Motorola si de a obtine o pozitie mai favorabila rivalilor ca Apple. In 2014, Google a vandut Motorola catre Lenovo pentru 2.91 miliarde de dolari.

 

Intr-un proces care a avut loc in 2012 la Chicago instanta a hotarat ca actiunea este nefondata pentru ca nicuna dintre companii nu avea suficiente probe. Acest proces a fost repornit luna trecuta ca urmare a deciziei unei alte instante.

 

Desigur, cu atatea controverse juridice, ar fi fost, poate, mai bine ca cele doua companii sa cada de acord asupra unei licente comune de patent. Totusi, suspendarea tuturor actiunilor din instanta nu poate sa fie decat o decizie benefica. Hotararea nu afecteaza si lupta dintre Samsung si Apple care va continua cu siguranta la fel de acerb.

 

Πηγή: GSM Arena