Apple se dă singură de gol că lucrează la o maşină autonomă

373

S-a vorbit destul de mult în ultimul an despre un potenţial proiect de maşină autonomă la care lucrează compania care produce iPhone-uri şi iPad-uri. Mergând pe acceaşi direcţie precum rivalii americani de la Google, Apple încearcă să fie printre primele companii care vor avea un loc asigurat atunci când lucrurile vor deveni clare în privinţa maşinilor care se conduc singure. Adică vrea să fie prezentă la linia de start.

 

Compania din Cupertino a încercat să ţină secret acest proiect, dar informaţii s-au scurs încă de la început. Nu ştim dacă a fost o scăpare neintenţionată sau pentru că nu mai este aşa mare secret nu le mai pasă, dar Apple tocmai a trimis o scrisoare către Administraţia Naţională de Securitate în Trafic din SUA, explicând că este “entuziastă asupra viitorului sistemelor autonome, în mai multe arii de activitate, inclusiv în transporturi”. Compania vrea să testeze propriul model de maşină autonomă şi a cerut mai multe informaţii despre procedurile necesare pentru a demara testele.

 

Jurnaliştii de la Financial Times i-au contactat pe cei de la Apple care au confirmat că scrisoare în cauză conţine informaţiile care au apărut în media.

 

Aşadar, este poate primul proiect la care lucrează gigantul american pentru care secretomania specifică Apple nu a mai mers. Defapt, de câţiva ani, compania este tot mai “transparentă” în ceea ce face. Dar nu pentru că şi-ar dori oficialii de la Cupertino, cât pe fondul diverselor “breşe” informative în legătură cu produsele la care se lucrează. Dacă până prin 2014, Apple reuşea să-şi ţină secrete binele, în ultimii doi ani, nu a existat specificaţie tehnică despre telefoanele sau tabletele sale pe care să nu fi ajuns în media înainte de lansările oficiale.

 

Important este de văzut dacă Apple, va reuşi să vină cu un sistem autonom pentru maşini mult mai bun decât ce pregătesc alte companii. Google lucrează deja de ceva timp la maşinile sale, pe care le lasă libere pe străzi, dar din păcate au apărut câteva accidente provocate de modelele sale. Accidente minore, dar care arată că încă nu sunt 100% sigure.

 

Πηγή: Engadget