Apple repara bresele de securitate din browserul Safari

30

Apple a lansat un update pentru browserul Safari pentru a corecta anumite brese de securitate pe care programul le continea. Totodata, pe langa actualizarea Safari, compania a lansat si o actualizare de securitate pentru sistemele iOS de pe sistemele mobile.

Update-ul Safari are drept scop protejarea utilizatorilor de atacurile informatice la care se pot expune atunci cand descarca fisiere. De asemenea, au fost corectate si o serie de vulnerabilitati ale integrarii Java in Safari. Totodata, au fost blocate si atacurile malware care se pot produce atunci cand utilizatorii viziteaza anumite site-uri.

Noua actualizare Safari este disponibila pentru sistemele de operare Apple OS X Lion v10.7.5, OS X Lion Server v10.7.5 si OS X Mountain Lion v10.8.2.

Toate aceste noutati au fost lansate de Apple din cauza numeroselor atacuri la care a fost supus, in utima vreme, sistemul de de operare Mac OS X. Inaintea lansarii acestor update-uri, au fost identificate tentative de exploatare a breselor de securitate prin intermediul vulnerabilitatii Java. In iulie, firma Integro a raportat faptul ca unul dintre sistemele de operare a fost infectat cu virusul OS X Crisis Trojan. Virusul reprezenta o reala amenintare de securitate si atat de persistent incat rezita reinstalarii sistemului de operare.

Unul dintre cercetatorii firmei Kaspersky, David Emm, a avertizat recent ca tentativele de a savarsi infractiuni au crescut interesul pentru sistemele de operare Apple.

 

Sursa: The Inquirer