Apple pregateste doua noi iPhone pentru trimestrul trei al anului

10

Apple are in plan lansarea a doua noi modele de telefoane din familia iPhone in trimestrul al treilea al anului si a cerut furnizorilor de componente sa majoreze capacitatile de productie la 20 de milioane de unitati pe luna, conform surselor din industrie, citate de DigiTimes.

Cele doua noi iPhone vor fi prezentate cel mai devreme in luna iunie. Unul va fi o versiune revizuita a modelului iPhone 5, iar celalalt, un model low-cost, care va avea specificatii tehnice comparabile cu cele de pe iPhone 4, diferenta fiind pentru ecran si procesor, conform surselor din industrie.

Noile modele vor incepe sa fie livrate la sfarsitul lunii iunie, iar volumul maxim va fi atins in lunile august si septembrie, totalul livrarilor de terminale iPhone urmand sa atinga 100-120 de milioane de unitati in a doua jumatate a acestui an.

Principalul concurent al Apple de pe piata smartphone, Samsung Electronics, are in plan, conform informatiilor din piata, sa lanseze o versiune mai ieftina a terminalului Galaxy S4, precum si un nou model Galaxy Note 3 in iulie – august.

Samsung se pare ca a redus estimarile sale privind volumul de smartphone pe care il va livra pe piata pentru al doilea trimestru al anului curent, la 70-80 de milioane de unitati.

Πηγή: digitimes