Apple nu a reusit sa rezolve problemele legate de autonomia bateriei smartwatch-ului

15

Entuziastii tehnologiei au asteptat cu sufletul la gura sa afle care va fi autonomia bateriei smartwatch-ului Apple. Deocamdata compania nu a confirmat nimic in mod oficial, insa zvonurile sugereaza ca gigantul nu a reusit sa rezolve problema autonomiei.

 

Conform unui site de profil, se pare ca Apple Watch poate functiona 2-3 zile in mod stand-by si doar intre 2.5 si 3.5 ore in cazul folosirii active a aplicatiilor. Asta inseamna ca smartwatch-ul nu va avea performante mai bune decat majoritatea gadget-urilor existente in acest moment pe piata. Se pare ca activarea ecranului pentru afisarea orei este suficienta pentru a epuiza bacteria in doar trei ore, desi este clar ca majoritate utilizatorilor nu vor pastra ecranul deschis timp de trei ore pentru a privi ceasul. Tinta Apple pentru autonomia bateriei ar fi 19 ore de folosire mixta, dar este foarte posibil ca prima generatie a dispozitivului sa inregistreze scoruri de benchmark mult mai mici.

 

Parte a problemei autonomiei mici a bateriei este, cu siguranta, si procesorul puternic incorporat in Apple Watch. Se pare ca procesorul S1 nu este departe de A5, procesor care alimenteaza iPod touch. Procesorul are dimensiuni mici, dar este suficient de puternic pentru a permite ecranului retina sa ruleze continut la 60 fps.

 

Deocamdata nu este clar daca toate aceste informatii sunt complet adevarate. Ramane de vazut care va fi autonomia bateriei smartwatch-ului Apple in momentul in care compania va lansa acest gadget.

 

Πηγή: Engadget