Apple nu a reusit sa inregistreze marca iPad Mini in SUA

15

Autoritatile americane au refuzat inregistrarea iPad Mini ca marca inregistrata pe motiv ca numele este “doar descriptiv”.

Mai exact, numele de Mini arata ca produsul e doar o miniaturizare a altuia, consacrat, respectiv iPad. Potrivit deciziei, atat termenii “mini”, “pad” cat si prefixul “i” sunt toti descriptivi si nici individual, nici impreuna nu creeaza “un sens unic, individual, incongruent” in relatie cu celelalte bunuri care sunt mobile, mici si care furnizeaza acces la internet.

Cu toate acestea, Apple are termen pana in iulie sa convinga Oficiul pentru Patente si Marci ca brandul este suficient de diferit de varul sau mai mare.

Apple are o serie lunga de dispute legate de incalcarea proprietatii intelectuale cu mai multi competitori, cel mai mare succes al sau fiind decizia de anul trecut impotriva Samsung prin care a castigat un miliard de dolari daune. In alte parti, precum Marea Britanie, Apple a pierdut procesele, insa esecul nu a fost de acelasi impact. Cu HTC, un alt competitor, Apple a semnat un acord de cros-licentiere, partile renuntand la litigii.

Πηγή: BBC News