Apple lucreaza la un smart watch din sticla flexibila

25

New York Times si Wall Street Journal raporteaza ca Apple dezvolta un smart watch. Conform unor surse apropiate ale companiei care nu au dorit sa fie citate, Apple lucreaza la un nou proiect: un ceas de mana inteligent facut din sticla flexibila ce ar rula iOS.

New York Times spune ca ceasul de la Apple s-ar putea diferentia de competitorii sai “datorita intelegerii pe care o are compania asupra sticlei care se poate curba pe corpul omenesc”. Cu toate ca inca nu este clar ce caracteristici va avea smart watch-ul, foarte probabil acesta va fi construit din sticla de la Corning.  Aceeasi companie este responsabila si pentru producerea de Gorrilla Glass, material folosit pentru ecranele iPhone.  Dupa 10 ani de cercetare, Corning isi anunta, acum doar cateva luni, o noua inventie– sticla flexibila numita sugestiv Willow Glass.

Acestea nu sunt primele zvonuri legate de dezvoltarea unui ceas inteligent de catre cei de la Apple. In decembrie anul trecut, site-ul chinezesc Tech. 163 raporta un lucru similar, sustinand ca Apple lucreaza la un smart watch care ar putea sa permita comunicarea cu terminale Apple prin Bluetooth. Raportul mai sustinea ca Apple va lucra cu Intel sa creeze un ceas cu un ecran PMOLED de 1.5 inch facut din RiTDisplay si sticla ITO.

Wall Street Journal citeaza aceleasi surse din interiorul companiei sustinand raportul celor de la New York Times. Publicatia adauga informatii despre Foxconn, compania cu care Apple va lucra pentru producerea smart watch-urilor.

Ceasul inteligent de la Apple ar concura cu terminale deja existente pe piata: Pebble sau SmartWatch-ul de la Sony care poate comunica cu telefoanele ce ruleaza Android.

Sursa: TechCrunch