Apple lucreaza la o masina care se poate conduce singura, sustine Reuters

  15

  Reuters sustine ca Apple lucreaza la dezvoltarea unui automobil care se conduce singur. O sursa din interiorul industriei informeaza ca gigantul a inceput sa adune informatii si piese pentru a construi un prototip de masina electrica ce se poate conduce singur.

   

  Si publicatia Wall Street Journal a notat recent ca proiectul prin care Apple vrea sa dezvolte o masina electrica ce se poate conduce singura poarta numele de Project Titan. Din constructia unui astfel de automobil, Apple ar putea face bani in mai multe moduri. “Este vorba un accent pus pe software. Totul se invarte in jurul ideii de conducere autonoma”, a precizat sursa citata de Reuters. Apple va dezvolta un software care va permite conducerea atuonoma a vehiculului, dar si alte sisteme ca harti de inalta definitie si servicii de incarcare electrica. Astfel, toate aceste componente ar putea aduce bani gigantului.

   

  Zvonurile despre posbile planuri ale Apple cu privire la o masina electrica ce se poate conduce singura au circulat toata saptamana. Se pare ca Apple a angajat experti in automobile si s-a speculat ca firma ar putea lucra fie la un dispozitiv pentru mobilitate fie la o masina propriu-zisa, pentru a concura cu Tesla.

   

  Informatiile celor de la Reuters nu au fost confirmate de Apple. Totusi, daca intr-adevar gigantul lucreaza la o masina care se conduce autonom, cu siguranta va dura ani de zile pana cand automobilul va ajunge efectiv pe sosele.

   

  Πηγή: The Verge