Apple lanseaza un update pentru Safari care rezolva probleme critice de securitate

28

Apple a lansat un update pentru browserul web Safari pentru a rezolva probleme de securitate care puneau in pericol siguranta utilizatorilor si ii lasau vulnerabili atacurilor cibernetice.

 

Actualizarile Safari 6.1.4 si Safari 7.0.4 sunt acum disponibile pentru sistemele de operare OS X Lion v10.7.5, OS X Lion Server v10.7.5, OS X Mountain Lion v10.8.5 si OS X Mavericks v10.9.3. Bresele de functionare amenintau securitatea prin posibilitatea infectarii cu un malware in cadrul unor site-uri special concepute, dar si alte atacuri cibernetice. Deocamdata nu este clar daca aceste brese de securitate au fost sau nu folosite de hackeri, iar Apple nu a dat pana in acest moment informatii oficiale cu privire la aceasta problema.

 

Apple are o regula care prevede ca firma nu va discuta problemele legate de securitate. “Pentru protectia clientilor nostri, Apple nu dezvaluie, nu discuta si nu confirma problemele de securitate pana cand nu este demarata o investigatie ampla si pana cand patch-uri care sa rezolve problema nu devin disponibile.

 

Chiar daca Apple nu a oferit informatii US Computer Emergency Response Team (CERT) a recomandat managerilo IT care folosesc sisteme Apple sa-si faca cat mai rapid actualizarea. “Apple a lansat update-uri pentru Safari care rezolva numeroase probleme, unele dintre acestea care permiteau atacatorilor sa foloseasca coduri periculoase sau sa intrerupa accesul la diverse servicii. Utilizatorii si firmele sunt incurajati sa verifice actualizarea Apple Security Update HT6254 si sa aplice update-urile necesare”, a consemnat CERT.

 

Aceasta actualizare pentru Safari vine la numai cateva zile dupa ce Apple a lansat Mac OS X 10.9 pentru a rezolva brese importante din cadrul iTunes.

 

Πηγή: The Inquirer